Google Translate

Незапамћено интересовање за Дан отворених врата

Факултетска дешавања  ::  петак, 04.10.2019.  ::   Галеријa

Филозофски факултет у Нишу и ове године имао је убедљиво највећи број пријављених кандидата на Универзитету у Нишу, а судећи по интересовању за наш први Дан отворених врата, сва је прилика да ће тако бити и следеће године.

Осим нишких ђака за студије на Филозофском занимали су се и средњошколци из Куршумлије, Врања, Бујановца, Лесковца, Владичиног Хана, Сурдулице и Власотинца. Тако је око 600 ученика направило прве академске кораке, обишло слушаонице, село у студентске клупе и упознало начин функционисања једне високошколске установе.

Назив првог Дана отворених врата у овој школској години био је "Питајте студенте" и наши високошколци су се својски потрудили да будућим колегама, кроз неформалан разговор, објасне како изгледају пријемни испити и информишу о условим студирања, наставницима и сарадницима, (тешким) испитима, ваннаставним активностима, о томе какав је Ниш за живот итд. Поред тога, ученици су имали прилику да погледају неке од поставки које смо представили на фестивалу "Наук није баук".

Наши гости отишли су пуни позитивних утисака уз жељу да нас поново посете и присуствују неком од часова предавања и вежби, а ми се надамо да ће бити ту и када крене наредна уписна грозница.

Део фотографија можете погледати у галерији испод овог текста, као и на нашим званичним профилима на друштвеним мрежама и профилима наших департмана.