Google Translate

Студенти и предавачи са Департмана за руски језик и књижевност посетили Руски кутак врањске гимназије „Бора Станковић“

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 10.05.2018.  ::   Галеријa

На Дан победе над фашизмом наставници и студенти четврте године Департмана за руски језик и књижевност посетили су новоотворени Руски кутак Гимназије „Бора Станковић“ у Врању.

Управник Департмана за руски језик и књижевност, доц. др Велимир Илић, истакао је изузетну активност колегиница из актива наставника руског језика пчињског округа на промоцији руског језика, књижевности и културе, захваљујући чијем залагању је руски језик један од најпопуларнијих страних језика у основним и средњим школама у Врању. 

Студенти четврте године Департмана за руски језик и књижевност: Милица Ђорђевић, Милан Стаменковић, Марија Ристић, Наталија Станковић и Милијана Митић одржали су веома успешно предавање о руској поезији ХХ века уз уметничку интерпретацију стихова најзначајнијих песника руске књижевности овог периода.

Посетом врањској гимназији делегација је желела да пружи подршку њиховом раду и покаже отвореност за сарадњу у реализацији будућих активности, а домаћини су топлом добродошлицом изразили искрену захвалност.