Google Translate

Успешно завршен пројекат "Онлајн учење српског језика као завичајног"

Факултетска дешавања  ::  недеља, 29.04.2018.  ::   Галеријa

Удружење Академска српска асоцијација и Филозофски факултет у Нишу успешно су реализовали пројекат учења српског језика путем скајпа за ученике из дијаспоре током кога су студенти србистике држали часове полазницима курса из целога света. Тим поводом на Филозофском факултету у Нишу уприличена је свечаност на којој је проф. др Наталија Јовановић,  декан Филозофског факултета у Нишу, уручила студентима сертификате. Тамара Ћирић, председница Удружења АСА, упознала је присутне са изузетно похвалним резултатима истраживања које је спроведено међу српском дијаспором о овом пројекту.

Иначе, пројекат је трајао од 15. децембра 2017. до 15. априла 2018. године и на њему је учествовало 35 студената који су радили са 41 учеником. Најпре су студенти морали да прођу обуку из методике наставе српског као завичајног у реализацији проф. др Марине Јањић која је, заједно са асистентом Александром Новаковићем, све време координисала наставим процесом онлајн учења српског језика као завичајног.

Важно је истаћи да је ово била пета реализација курса српског језика за потомке српских исељеника и да за њега постоји изузетно интересовање у свету.