Google Translate

Огромно интересовање за Дан отворених врата

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 05.04.2018.  ::   Галеријa

Филозофски факултет у Нишу у среду вече био је централно место за све младе људе који наредне године планирају да упишу факултет. Иако су основци и средњошколци ове недеље на распусту, то није спречило велики број матураната да нас посети како би се упознали са зградом Факултета, наставницима, сарадницима, службама и сазнали све што их интересује у вези са жељеним студијским програмима - и то баш на Дан студената.

Присутне је на почетку поздравила деканица проф. др Наталија Јовановић која је истакла бројне предности студирања на Филозофском факултету међу којима су савремени и атрактивни студијски програми који прате трендове у науци, образовању, али и на тржишту рада и који им отварају врата за запослење у бројним секторима савременог друштва. Она је објаснила и нови концепт пријемног испита. Свесни тога колико је то стресан моментат у животу свих младих људи и колики је притисак да неко не остане неуписан, ове године је омогућено да, уместо једне, кандидати одаберу три опције, с тим што се пријемни испит полаже само за први одабрани програм. Уколико кандидат нема довољно поена за упис, моћи ће да упишете неки од преостала два програма уколико на њима преостане слободних места.

Студирање није само стрес и учење или мучење, објаснила је студент продекан Анђела Миленковић. Студије су за многе једно од најлепших животних доба, а захваљујући бројним организацијама Савеза студената које укључују журке, путовања, занимљиве трибине, хуманитарне акције, дружења, студије на Филозофском факултету, истакла је Анђела, заиста остају у најлепшем сећању.

Наставници и сарадници Филозофског факултета веома цене труд и залагање младих људи који, свакако, јесу наша будућност. Тако је овом приликом награђено троје ђака који су освојили прва три места на недавно одржаном такмичењу из филозофије за ученике средњих школа.

Након званичног дела, будући бруцоши су у неформалној и пријатној атмосфери са будућим наставницима и сарадницима разговарали о специфичностима сваког студијског програма и том приликом добили информације о томе зашто их уписати, како изгледа пријамни, шта после студија итд. Велики број садашњих студената пријавио се да волонтира како би будућим колегама помогли да направе први корак у свет високог образовања и како би са њима поделили своје утиске о студијама. 

Уколико неко није стигао да нас посети или је заборавио нешто да пита, Канцеларија за подршку студентима је отворена сваког радног дана од 8 до 15 сати. Налази се на 2. спрату (канцеларија 211) и поред информација о студијама, сви заинтересовани могу се пријавити за бројне корисне радионице, а могу договорити и посету предавањима или вежбама из појединих предмета. Запамтите, врата Филозофског факултета су за оне жељне знања увек отворена!