Google Translate

Велико интересовање за трибину Арноа Гујона

Факултетска дешавања  ::  недеља, 01.04.2018.  ::   Галеријa

У четвртак, 29. марта, Филозофски факултет је имао част да угости великог хуманитарца и пријатеља српског народа, Арноа Гујона. Том приликом је гост представио своју нову књигу „Сви моји путеви воде ка Србији“ студентима Филозофског факултета и Нишлијама, које су показале велико интересовање за овај догађај.

Арно Гујон је у свом излагању објаснио како се родила велика љубав према српском народу, коју гаји још од дечачких дана, а коју је наследио од свог оца и деде. Као заштитник и противник агресије на српски народ, Гујон је, како истиче, врло лично и емотивно доживљавао бомбардовање Србије и о тој неправди никада није ћутао, иако је неретко наилазио на неистомишљенике. Говорио је и о тешкоћама кроз које је пролазио на свом путу, али да никада није одустајао од њега и симболично, како и сам назив књиге каже, тај пут је увек водио ка Србији.

На трибини је гостовао и Александар Гајшек, уредник и аутор емисије „Агапе“ као и директор „Агапе књиге“, у чијем издању је и књига  „Сви моји путеви воде ка Србији“.

Поред Гајшека о књизи је говорио и професор са Департмана за српску и компаративну књижевност Драгиша Бојовић, који је био један од главних иницијатора овог гостовања.

Напослетку, велики број посетилаца учествовао је у у занимљивој и инспиративној дискусији, а сваки одговор Гујона био је испраћен громогласним апаузом као велика потврда и подршка његовом раду..