Google Translate

Вече руске музике и Олимпијада ученика из руског језика

Факултетска дешавања  ::  петак, 30.03.2018.  ::   Галеријa

У среду, 28. марта  у Гимназији „Светозар Марковић“ оржано је Вече руске музике, на коме су ученици ове гимназије, уз подршку гостију из „Прве нишке Гимназије Стеван Сремац“, Угоститељско-туристичке школе из Ниша, Основне школе „1. мај“ из Трупала и Дома ученика средњих школа Ниш, са талентованим водитељским паром ученика Гимназије „Светозар Марковић“, више од 200 присутних љубитеља руске културе провели кроз најзначајније композиције руске класике, као и музику са текстовима познатих руских песника.

Спонтана изјава шармантне водитељке „Од данас почињем да учим руски!“ била је здушно прихваћена од стране посетилаца и постала својеврстан лајтмотив вечери. 

Сутрадан, 29. 3. одржана је и Олимпијада из руског језика, на којој је учествовало 60 ученика из свих нишких гимназија, Алексиначке гимназије и основних школа „1. мај“  из Трупала, „Милан Ракић“ из Медошевца и „Мирослав Антић“ из Ниша.

Управник Департмана за руски језик и књижевност, доц. др Велимир Илић, у својству председника жирија Олимпијаде, уручио је дипломе победницима.