Google Translate

Изложба "Српски Божић - традиција и обичаји" отворена на Великотрновском универзитету

Најаве  ::  понедељак, 12.03.2018.  ::   Галеријa

Ректор Великог универзитета, проф. др Христо Бонџолов, отворио је данас, 9. марта, изложбу фотографија под називом Српски Божић – традиција и обичаји. Он је истакао да је ова изложба својеврстан доказ добросуседских односа са Србијом и идеје руководства Универзитета о даљем развијању веза. Изложба је организована и као подршка бугарском председавању Европској унији, чији је један од приоритета интеграција западног Балкана у Унију.

Отварању су присуствовали и сами аутори фотографија, Мирослав Попов и Николај Фратев. Изложба је пројекат Удружења „Црно море – Јадран“ (Дружество „Черно море – Адриатика“). Изложба Српски Божић – традиција и обичаји је прва фаза овог пројекта, који има за циљ да промовише културне и етнографске особености свих земаља региона и чињеницу да је Балкан посебно атрактиван због својих специфичних и богатих обичаја и традиције.

Отварању изложбе присуствовао је велики број студената и наставника Великотрновског универзитета. Фотографије приближавају традицију и обичаје и доносе аутентичне сцене из домаћинстава у Србији током Божића. Изложба је постављена испред сале „Европа“ и посетиоци је могу погледати до 16. марта.