Google Translate

Сусрет два јубилеја: студенти Србистике посетили Народно позориште у Нишу

Студентске активности  ::  уторак, 26.12.2017.  ::   Галеријa

У оквиру наставе из предмета Теорија књижевности који се изводи на првој години ОАС Србистике организован је одлазак у Народно позориште у Нишу како би се студенти непосредно упознали са процесом реализације позоришних представа.

Током посете позоришту, студенти су „завирили“ иза позоришне сцене, посетили кројачку радионицу позоришта и остале просторије у којима се врше припреме за извођење позоришне представе. Такође, водич је студенте информисао о историјату овог позоришта, од његових првих дружина и локалитета на којима су се изводиле најраније представе, до плана садашње позоришне зграде и састава њене глумачке трупе.

Током разговора са представницима позоришта дошло се до интересантног закључка о сусрету два јубилеја који се догодио управо у позоришту: јубиларна, тридесета генерација студената Србистике је својом посетом Народном позоришту увеличала његов јубилеј – сто тридесет година постојања овог позоришта. Вишегодишња пракса одласка у позориште у оквиру наставе из поменутог предмета потврђује да су овакви сусрети теорије и праксе најбољи пут ка стицању знања.