Google Translate

Дан Филозофског факултета у знаку регионалне сарадње

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 09.11.2017.  ::   Галеријa

Свечаном академијом и потписивањем споразума о формирању заједнице са филозофским и филолошким факултетима у региону обележен је Дан Филозофског факултета Универзитета у Нишу који ове године прославља 46 година постојања.

Поводом обележавања Дана Факултета, деканица проф. др Наталија Јовановић иницирала је формирање заједнице филозофских и филолошких факултета у региону ради бољег умрежавања предавача и истраживача, креирања заједничких програма и пројеката, приступа европским научним фондовима, као и веће мобилности студената. Ову иницијативу подржали су бројни декани из региона, укључујући декане са универзитета у Скопљу, Софији, Темишвару, Великом Трнову, Источном Сарајеву, Косовској Митровици и Приштини. 

Она је истакла да и поред приметног демографског пада и даље влада велико интересовање студената за Филозофски факултет што, додаје, говори о напорима запослених да стално унапређују квалитет студијских програма. Ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић указао је на важност Филозофског факултета у пољу друштвено-хуманистичких наука и поздравио напоре запослених да стално прате трендове у образовању, науци и тржишту рада и програме креирају у складу са њима.

Подршку иницијативи деканице Јовановић пружила је и деканица Филолошког факултета у Приштини Линдита Сејдиу Ругова која, како каже, снажно подржава све предлоге чији је циљ добробит свих студената у региону.

Традиционално су награђени најбољи студенти и запослени који обележавају јубиларну годину рада на Факултету. За уметнички програм побринула са драмска секција Факултета, као и хор Факултета уметности.