Google Translate

Уручени индекси студентима прве године

Вести  ::  петак, 06.10.2017.  ::   Галеријa

Нова генерација студената Филозофског факултета у Нишу добила је индексе ове образовне институције, чиме је њихов академски живот званично почео.

За око 600 бруцоша, који су уписали прву годину основних академских студија на неком од 12 студијских програма, организован је свечани пријем како би се упознали са управом Факултета, наставницима и сарадницима који ће им предавати и добили све неопходне информације о предстојећим студијама.

Студентима је добродошлицу пожелела деканица проф. др Наталија Јовановић рекавши том приликом да су одабрали прави факултет који има дугогодишњу традицију и нуди врхунски квалитет образовања и да је привилиегија бити студент Филозофског факултета у Нишу. Она је истакла да Факултет стално прати трендове у науци и на тржишту рада, да стално уводи нове и осавремењује старе програме. Деканица Јовановић подсетила је бруцоше да осим од својих наставника и сарадника, помоћ у сваком тренутку током студија могу добити и од старијих студената, али и у Канцелаији за подршку студентима - јединој канцеларији такве врсте на факултетима Универзитета у Нишу.

Поводом почетка нове школске године, писмо је упутио и ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић у коме се, између осталог, каже да нови студенти могу бити поносни на то што постају део овог Универзитета и да су на правом путу ка остварењу циљева и амбиција.

О бројним студентским активностима, као и о предностима студирања на Филозофском факултету говорила је студент продекан Миљана Стојановић која је истакла да студије јесу најлепши део живота и додала да бруцоши увек могу рачунати на помоћ старијих колега, Савеза студената и Студентског парламента.

Овом приликом уручена је и награда студенткињи педагогије Миљани Нисић која је осмислила слоган за предстојећу промотивну кампању факултета - "Филозофски упиши, успех намириши".

Настава на Филозофском факултету у Нишу почиње у понедељак, 9. октобра.