Google Translate

Компанија Webelinx представила нове могућности за запошљавање студената страних филологија

Студентске активности  ::  четвртак, 01.06.2017.  ::   Галеријa

У циљу повезивања послодаваца и студената, односно представљања могућности за њихово будуће запослење, Филозофски факултет и Канцеларија за развој каријере и подршку студентима организовали су представљање компаније Webelinx и неких од послова које ова компанија нуди – преводилац и аутор креативног садржаја.

Због природе посла, ова презентација била је намењена студентима завршних година на Департману за англистику, Департману за руски језик и књижевност, Департману за француски језик и књижевност као и свима онима који знају неки други језик најмање на нивоу Б2.

У препуној свечаној сали, присутнима су се испред компаније Webelinx обратиле Катарина Николић, менаџер људских ресурса, и Радмила Филиповић, преводилац и вођа тима, а обе су завршиле управо Филозофски факултет, односно програме Департмана за комуникологију и новинарство, и Департмана за англистику. Због природе посла, Катарина Николић је у кратким цртама представила компанију, а говорила је и о процесу пријаве и селекције кандидата, као и о томе шта је све потребно како би неко постао део тима ове компаније. Са друге стране, Радмила Филоповић је говорила о послу преводиоца и аутора креативног садржаја као и вође тима, фокусирајући се на свакодневне изазове које ови послови доносе.

Након формалног дела, уследила је дискусија у оквиру које је публика била у могућности да поставља питања представницама ове компаније из ИТ сектора. Присутни студенти су ову могућност искористили на најбољи могући начин и бројним питањима разрешили све дилеме које су имали везано за ове послове. 

Представнице компаније Webelinx су на крају подсетиле да су конкурси стално отворени и да је компанија увек у потрази за новим квалитетним људима, тако да желимо пуно среће свима онима који одлуче да се пријаве и постану део Webelinx тима!