Google Translate

Дан слободе медија обележен на Филозофском факултету

Вести  ::  четвртак, 04.05.2017.  ::   Галеријa

Департман за комуникологију и новинарство Филозофског факултета у Нишу у сарадњи са Медија реформ центром обележили су 3. мај – Дан слободе медија.

Управник Департмана проф. др Владета Радовић том приликом је истакао да је положај новинара, нажалост, све гори и због тога затражио да се новинарима призна статус службеног лица. Он је нагласио да је преко потребно и увођење медијског образовања као предмета који би био део свих нивоа образовања. То би, сматра, довело до тога да грађани више почну да критички размишљају, а не да слепо прихватају гомилу разноразних медијских садржаја који им се свакодневно нуде. Велики је проблем, додаје Радовић, и то што се данас свако може бавити новинарством и називати новинаром, те је из тог разлога потребно установити јасне критеријуме шта чини једног медијског радника.

Током триибне приказан је филм „Закон у служби медија, медији у служби грађана“ из серијала „Важност слободе медија“, у продукцији Медија и реформ центра из Ниша.

Након пројекције уследила је неформална дискусија током које су своје ставове изнели и студенти новинарства и комуникологије, али и они који годинама раде у медијима.