Google Translate

Тематско вече „Мали човек у Великом рату“ одржано на Филозофском факултету

Вести  ::  среда, 29.03.2017.  ::   Галеријa

Како би подсетили јавност на велика страдања српског народа у Првом светском рату и како би сачували сећање на храбре људе који су живот дали за ову земљу, Департман за историју и Савез студената Филозофског факултета у Нишу организовали су тематско вече „Мали човек у Великом рату“.

О овој, итекако, значајној, а помало заборављеној теми говорили су деканица Филозофског факултета проф. др Наталија Јовановић, управница Департмана за историју проф. др Божица Младеновић и новинар Горан Станковић.

Том приликом приказан је и документарно-играни филм „Наталија и Драгутин“ у чијој су изради, између осталих, учествовали професорка Младеновић и господин Станковић. Филм говори о великој храбрости, губицима и недаћама са којима су се српски војници сусретали током Првог светског рата.

Реакција публике на ово остварење била је више него позитивна. Професорка Младеновић је истакла да је и овај филм један од споменика који чува од заборава важне историјске чињенице и да је од великог значаја да о њима слушају и будуће генерације.

Филм, који је до сада приказан на неколико телевизија, ускоро ће бити доступан и на YouTube каналу Филозофског факултета у Нишу.