Google Translate

Филозофски факултет добио акредитацију за мастер студије Француског језика и књижевности

Вести  ::  понедељак, 21.11.2016.  ::   Галеријa

Филозофски факултет у Нишу добио је акредитацију за 13. мастер програм – Француски језик и књижевност. Иако је акредитација стигла релативно касно, из управе Факултета поручују да су спремни за упис прве генерације студената.

Приликом представљања новог програма деканица Филозофског факултета у Нишу проф. др Наталија Јовановић истакла је да је ове године прва генерација студената Француског језика и књижевности завршила основне студије са изузетним успехом. Како Факултет не би изгубио неке од најбољих студената, Управа је одлучила да се конкурс и упис организују по хитном поступку. Она је подсетила на то и да су завршене мастер студије услов за рад у образовним установама, што је још један разлог да настава крене што пре.

Конкурс је већ расписан за 20 самофинансирајућих студената. Међутим, деканица је истакла да ће учинити све што је у њеној моћи да Факултет добије и буџетска места јер је, између осталог, то услов за добијање бројних стипендија.

Управница Департмана за француски језик и књижевност доц. др Селена Станковић и њен колега са департмана доц. др Иван Јовановић истакли су да је реч о веома атрактивном студијском програму који поред добре теоријске основе, студентима нуди бројне могућности за практичан рад захваљујући сарадњи са бројним институцијама у земљи који промовишу француски језик и културу. Осим тога, Факултет и Департман имају сарадњу и са бројним универзитетима у Француској, што студентима омогућава да на неком од њих проведу један семестар или школску годину, а током лета имају могућност за радну праксу на Азурној обали.

Пријављивање кандидата обавиће се у уторак, 22. новембра, до 15 сати и у среду, 23. новембра, до 10 сати, док је пријемни испит заказан за среду, 23. новембра, у 14 сати.