Google Translate

Представници иностраних универзитета у посети Филозофском факултету у Нишу

Вести  ::  уторак, 15.11.2016.  ::   Галеријa

Поводом обележавања 45 година успешног рада Филозофског факултета у Нишу, ову високошколску установу, између осталих, посетили су декани и представници факултета из Бугарске, Румуније и Француске.

Позиву да присуствују Дану Факултета одазвали су се: Dimitar Denkov, декан Филозофског факултета Универзитета „Свети Климент Охридски“ из Софије, Dana Percec, деканица Филолошког факултета Западног универзитета у Темишвару, Mariana Crasovan, продеканица Факултета за социологију и психологију Западног универзитета у Темишвару, као и Stephen Rowley, потпредседник и координатор за међународне односе и Georgeta Breaban са Универзитета Артоа у Француској.

Они су са управом и представницима Филозофског факултета у Нишу, на челу са деканицом проф. др Наталијом Јовановић, проректором за међународну сарадњу Универзитета у Нишу, проф др. Весном Лопичић и деканицом Филозофског факултета у Новом Саду, проф. др Иваном Живанчевић Секеруш разговарали о могућностима сарадње на пољу заједничких пројеката, размене и мобилности студената, Еразмус Плус и других стипендија, као и заједничких програма на мастер студијама.

Сви учесници су овај састанак оценили као веома плодоносан и очекују да ће конкретне активности ускоро бити реализоване како би се студентима понудили што квалитетнији програми и пружиле додатне опције за усавршавање у областима које су изабрали.