Google Translate

Обележено 45 година Филозофског факултета у Нишу

Вести  ::  субота, 12.11.2016.  ::   Галеријa

Свечаном академијом Филозофски факултет у Нишу обележио је 45 година успешног рада. Присутне је поздравила деканица ове високошколске установе проф. др Наталија Јовановић која је подсетила на богату традицију и значајна достигнућа Факултета. Она је истакла да ће бескомпромисни квалитет образовања, иновација постојећих и отварање нових студијских програма и још чвршћа домаћа и међунардона сарадња бити темељи у раду нове управе.

Церемонији је присуствовао велики број представника Града Ниша, Универзитета у Нишу, основних и средњих школа, значајних установа и предузећа, медија, као и факултета у земљи и иностранству са којима Филозофски факултет има традиционално добру сарадњу. Осим тога, пристигао је и велики број честитки оних који су били спречени да присуствују прослави.

Присутнима се обратила и проректор за међународну сарадњу проф. др Весна Лопичић која је у име управе Универзитета у Нишу честитала Дан факултета свим запосленима и студентима. Она је подсетила на значај Филозофског факултета у савременом друштву и његову улогу у стварању интелектуалне елите. Према њеним речима, Филозофски факултет је универзитет у малом и институција на коју је Универзитет у Нишу увек био поносан.

Позиву да присуствује свечаној академији одазвао се и декан Филозофског факултета Универзитета „Св. Климент Охродски“ из Софије проф. др Димитар Денков који је деканици Јовановић уручио вредну уметничку слику. Он је досадашњу сарадњу оценио као веома успешну и нада се да ће она у будућности бити још плодоноснија.

Овај јубилеј био је повод за уручење вредних награда најбољим студентима, као и запосленима који ове године обележавају 10, 20 или 30 година рада на Факултету.

Присутни су имали прилике да погледају и промотивни филм поводом јубилеја , а свечаној атмосфери допринео је и хор Факултета уметности који је извео неколико нумера.