Google Translate

Индекси за нову генерацију студената Филозофског факултета у Нишу

Вести  ::  четвртак, 06.10.2016.  ::   Галеријa

Нова генерација студената Филозофског факултета у Нишу добила је индексе ове образовне институције, чиме је њихов академски живот званично почео.

За око 600 бруцоша, који су уписали прву годину основних академских студија на неком од 12 студијских програма, организован је свечани пријем како би се упознали са управом Факултета, наставницима и сарадницима који ће им предавати и добили све неопходне информације о предстојећим студијама.

Студентима је добродошлицу пожелела деканица проф. др Наталија Јовановић рекавши том приликом да су одабрали прави факултет који има дугогодишњу традицију и нуди врхунски квалитет образовања. Пожелела им је да у року заврше факултет и придруже се дугачкој листи светски признатих стручњака који су диплому стекли управо на овом месту. Деканица је прочитала и писмо ректора Универзитета у Нишу, проф. др Драгана Антића, који је пожелео много успеха и студентима и новоизабраној управи Факултета.

У изјави за медије, проф. Јовановић је рекла да се нада да ће до следеће школске године Филозофски факултет добити и 13. студијски програм на основним студијама – Немачки језик. Због тога, како је најавила, у наредном периоду ће се интензивно бавити тиме да обезбеди додатни простор.

Свечаном пријему присуствовали су и продекани: проф. др Марина Матејевић, проф. др Владимир Хедрих, проф. др Гордана Ђигић и проф. др Драган Тодоровић, професори и сарадници на студијским групама, као и представници различитих служби Филозофског факултета. За музички део био је задужен хор Факултета уметности из Ниша.

Настава на Филозофском факултету почиње у понедељак, 10. октобра.