Google Translate

Успешно завршен Сајам професионалне оријентације „Моја франкофона каријера”

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 13.10.2022.  ::   Галеријa

Филозофски факултет је у сарадњи са Француским институтом и Француско-српском привредном комором у петак, 7. октобра 2022. године, на велику радост и задовољство, угостио три стотине ученика двојезичних, француско-српских одељења и студената француског језика и књижевности из Београда, Новог Сада, Пирота, Крагујевца, Ваљева и Ниша. Кроз радионице Kако се ослободити треме за разговор за посао или јавни наступ, Kако пронаћи посао, Kако припремити биографију и мотивационо писмо и Важност soft skills-а и како их стећи посетиоци су могли да употпуне своја знања како би постали квалитетнији кандидати на тржишту рада. А потом су кроз разговор са компанијама различитих делатности: NCR, Tigar Tyres, Joorney Buisness Plans, Adecco, Transcom, Webelinx, Digitec Galaxus AG и Netex сазнали које им могућности за рад додатно отвара познавање француског језика. Заинтересовани за књижевно превођење и приватно предузетништво у области наставе језика имали су прилику да се упознају са професионалцима у овом домену.

За оне који би желели да своје школовање наставе у Француској, агенција Campus France упознала је посетиоце са стипендијама које нуди Амбасада Француске. Осим тога, Департман за француски језик и књижевност Филозофског факултета Универзитета у Нишу приказао је програм двоструких диплома који је успостављен са Факултетом књижевности и уметности Универзитета Артоа у Арасу и са Факултетом језика и књижевности Универзитета у Поатјеу, а који пружа прилику да студенти добију и српску и француску диплому и на основним и на мастер студијама.

Хвала свим ученицима, студентима и њиховим професорима који су овај догађај увеличали својим присуством! À la prochaine !