Google Translate

Mеђународна летња школа „Scientific tools for conflict resolution“ на Филозофском факултету

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 11.07.2022.  ::   Галеријa

У периоду од 7. до 12. јула на Филозофском факултету се, у оквиру пројекта Tolerance Promotion and Conflict Resolution: Teaching and Practice, одржава међународна летња школа Scientific tools for conflict resolution. Циљ летње школе је упознавање студената социјалне политике и социјалног рада, социологије, психологије и педагогије са методама које се користе у истраживањима конфликата и свим специфичностима које њихово испитивање на терену носи.

Овај пројекат Филозофски факултет реализује у сарадњи са Џорџ Мејсон Универзитетом (George Mason University), односно Картер школом (Carter School - Peace and Conflict resolution) овог универзитета, која је најпознатија институција у САД када су у питању научна истраживања решавања међугрупних конфликата.

Предавачи на летњој школи јесу наставници Џорџ Мејсон Универзитета из САД-а проф. др Карина Коростелина, проф. др Борислава Манојловић и проф. др Џулијет Шед (Juliette Shedd), студенти докторских студија овог универзитета Мајкл Свајгарт (Michael Sweigart), Џоселин Барет (Jocelyn Barrett) и Наоми Кренбринг (Naomi Kraenbring), као и проф. Владимир Хедрих, са Филозофског факултета у Нишу. Пројекат је финансиран од стране владе Сједињених Америчких Држава.