Google Translate

Одржана радионица са студентима/ткињама психологије, педагогије, социологије и социјалне политике и социјалног рада

Факултетска дешавања  ::  уторак, 22.03.2022.  ::   Галеријa

Студенти и студенткиње четири департмана Филозофског факултета су прошле недеље, 14, 16. и 17. марта, похађали тродневну радионицу у оквиру пројекта Промовисање толеранције и решавање конфликата: настава и пракса (партнерство Филозофског факултета УНИ и Универзитета Џорџ Мејсон).

Радионицу су одржали чланови Групе за децу и младе Индиго, Садик Саитовић, Никола Павловић, Саљије Велији, Тамара Симоновић и Петар Тодоровић. Првог дана радионице се дискутовало на тему историје ромске популације у Европи и Србији, као и главним потешкоћама које карактеришу њихов актуелни друштвени положај.

Другог дана су обухваћена питања везана за статус избеглица, улогу Србије у решавању избегличке кризе, као и о конкретним проблемима са којима се суочавају избеглице и коју подршку им пружају чланови Индига.

Током последњег дана радионице, студенти и студенткиње су имали прилику да се упознају са моделима рада Индига са маргиналним друштвеним групама, резултатима и ограничењима, и да на крају, формирају групе и конципирају програм волонтерског рада са конкретном циљном групом и отпочну планирање реализације предложених активности.