Google Translate

Отворен Центар за наставна средства Гете института на Филозофском факултету у Нишу

Факултетска дешавања  ::  уторак, 21.09.2021.  ::   Галеријa

На Филозофском факултету у Нишу у кабинету 432 на четвртом спрату отворен је Центар за наставна средства за наставнике немачког језика и студенте немачког језика и књижевности.

У Центру се можете:

  • информисати о најновијим уџбеницима, приручницима, речницима и другој стручној литератури и материјалима за наставу;
  • изнајмити уџбенике, приручнике, речнике и другу стручну литературу и материјале за наставу, који су укључени у електронски каталог библиотеке Филозофског факултета и систем за електронско претраживање COBISS;
  • информисати о активностима Департмана за немачки језик и књижевност и Гете института и учествовати у обукама, предавањима, семинарима, радионицама и другим облицима стручног усавршавања и промовисања немачког језика, књижевности и културе.

Свечаном отварању Центра и потписивању споразума о сарадњи Филозофског факултета у Нишу и Гете института присуствовао је велики број наставника и студената. Представници обе институције, које одликује педесетогодишња традиција и искуство у образовању, позвали су наставнике на даљу сарадњу и изразили наду да ће модерни Центар за наставна средства допринети повезивању германиста из југоисточне Србије, али и шире.