Google Translate

Филозофски факултет у Нишу носилац двогодишњег пројекта "Tolerance Promotion and Conflict Resolution: Teaching and Practice"

Вести  ::  петак, 09.07.2021.  ::   Галеријa

Филозофски факултет у Нишу постао је носилац двогодишњег пројекта Tolerance Promotion and Conflict Resolution: Teaching and Practice, који финансира влада Сједињених Америчких Држава а који ће бити реализован у сарадњи са Џорџ Мејсон Универзитетом из Вирџиније (George Mason University, https://www2.gmu.edu/). Чланове тима са Филозофског факултета чине доц. др Марија Пејичић са Департмана за психологију, која је и руководилац пројекта, проф. др Владимир Хедрих, такође са Департмана за психологију, доц. др Драгана Јовановић, са Департмана за педагогију и доц. др Немања Крстић, са Департмана за социологију. Чланови тима са Џорџ Мејсон Универзитета чине: проф. др Карина Коростелина, проф. др Борислава Манојловић, проф. др Џули Шед (Julie Shedd) и проф. др Мара Шојни (Mara Schoeny).

Један од главних циљева овог пројекта јесте унапређивање знања о конфликтима код студената психологије, педагогије и социологије кроз ревидирање постојећих предмета, креирање новог интердисциплинарног курса, као и учешће у активностима које ће бити организоване у сарадњи са невладином организацијом „Индиго“. На овај начин ће разумевање конфликата као и овладавање вештинама за њихово решавање бити на знатно вишем нивоу. Поред тога, студенти Филозофског факултета добиће прилику да са студентима са Џорџ Мејсон Универзитета учествују на удруженим истраживачким пројектима, чиме ће сарадња између ових институција бити остварена не само на нивоу научно-наставног особља, већ и студената, који ће кроз летњу школу и посету партнерској земљи остварити и директан контакт, те разменити драгоцена искуства.