Google Translate

Потписан Споразум о сарадњи Руског дома у Београду и Филозофског факултета у Нишу

Вести  ::  петак, 16.04.2021.  ::   Галеријa

Представници Филозофског факултета у Нишу и Руског дома у Београду потписали су споразум о сарадњи, који осим што отвара бројне могућности за унапређење студија руског језика и књижевности на нашем Факултету, омогућава и популаризацију руског језика и културе на ширем подручју града Ниша и околине.

Споразум су потписали директор Руског дома у Београду Јевгениј Александрович Баранов и деканица Филозофског факултета проф. др Наталија Јовановић. Деканица Јовановић је истакла да је овакав споразум од великог значаја за Факултет који представља базу за учење руског језика у овом делу Србије. Захваљујући томе и студенти и наставници имаће бројне могућности за усавршавање, што ће знатно подићи квалитет и атрактивност овог студијског програма.

Сарадња ће се заснивати на реализацији бројних заједничких програма и пројеката из области образовне и културне делатности. То, између осталог, подразумева размену студената и наставног особља, заједничко учешће на пројектима, организовање конференција и културних манифестација, као и размену значајних публикација из области руског језика и културе.