Google Translate

Студенткиња Филозофског факултета победник на такмичењу у Русији

Факултетска дешавања  ::  петак, 09.04.2021.  ::   Галеријa

Студенткиња Департмана за руски језик и књижевност Ивана Јовановић победила је на међународном позоришном фестивалу-такмичењу „Риђи кловн“, које организује Кемеровски државни институт културе у Русији, у категорији „Усмена извођачка уметност“.

Наша студенткиња је за свој наступ на такмичењу одабрала стихове „Реквијем“ Ане Ахматове, и у конкуренцији са великим бројем такмичара из Русије и иностранств оставила снажан утисак на стручни жири.

У припремама за такмичење велику помоћ Ивани је пружила лекторка Департмана за руски језик и књижевност др Олга Трапезникова, под чијим менторством студенти узимају учешће у оваквим активностима.

Студенти Департмана за руски језик и књижевност су и претходних година учествовали на овом међународном такмичењу, а међу награђенима су, осим Иване, биле и студенткиње Јелена Трајковић и Милица Ђорђевић.

Међународни позоришни фестивал-такмичење „Риђи кловн“ једно је од најзначајнијих такмичења младих уметника у Русији, а организовано је у част заслужног уметника Руске Федерације Андреја Пањина.