Google Translate

Потписан споразум о сарадњи између Филозофског факултета и француске школе страних језика

Факултетска дешавања  ::  петак, 09.10.2020.  ::   Галеријa

Деканица Филозофског факултета у Нишу, проф. др Наталија Јовановић и Небојша Јовановић, власник француске школе страних језика Mondo Linguae потписали су споразум о сарадњи који ће омогућити студентима са филолошких студијских програма да стручну праксу потпуно бесплатно обаве у Француској.

Небојша Јовановић, иначе рођени Нишлија, каже да на овај начин жели да помогне свом граду за који сматра да има изузетан кадар. Такође, истиче да ће сарадња бити двосмерна, што значи да ће и страни студенти долазити у Ниш и обављати праксу у овом граду.

Деканица Јовановић каже да је за студенте Филозофског факултета потписивање овог споразума изузетно значајно, јер ће имати прилике да се упознају са колегама из иностранства, образовним системом и начином рада који ће им засигурно користити у професионалном раду. Фокус ће бити на методичкој и стручној пракси, пракси у области језика струке и симултаног и консекутивног превођења

Број стипендија зависиће од могућности домаћина, а захваљујући сарадњи са Амбасадом Француске у Србији, студенти ће, уз поштовање одређених мера и препорука везаних за епидемиолошку ситуацију, добити потребне гаранције за путовање.