Google Translate

Реализован семинар "Књижевност и сликарство, музика, историја – интердисциплинарни пресеци у настави"

Факултетска дешавања  ::  уторак, 17.12.2019.  ::   Галеријa

Семинар Књижевност и сликарство, музика, историја – интердисциплинарни пресеци у настави (ЗУОВ, кат. бр. 826, комп. К1) одржан је 14. децембра 2019. године у ОШ „Рашка” у Рашки.

Том приликом, проф. др Снежана Милосављевић Милић, проф. др Данијела Поповић Николић, доц. др Јелена Јовновић, доц. др Снежана Божић и Јелена Младеновић са Департмана за српску и компаративну књижевност, у сарадњи са наставницима историје, музичке и ликовне културе, Чаславом Тошићем, Горданом Стаменковић и Миленом Раковић Милошевић, указале су полазницима семинара на могућности међупредметних корелација – књижевности и историје, књижевности и музичке културе, књижевности и ликовне културе.

Циљ овог семинара усмерен је на подстицање наставника да у интердисциплинарности проналазе мотивацију за наставни рад. Применом интердисциплинарних приступа и различитих наставних стратегија подстиче се естетски, сазнајни и етички развој ученика.

Кроз осам тема и креативних радионица, полазници семинара успешно су овладали стратегијама у осавремењивању наставе, а у складу са актуелним научним дометима.