Google Translate

Електронско такмичење из српског језика и књижевности окупило стотину ученика из целе Србије

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 12.12.2019.  ::   Галеријa

Департман за српски језик и Департман за српску и компаративну књижевност и ове године организовали су електронско интерактивно такмичење за матуранте, а будуће студенте. Ове године угостили смо двадесет екипа из Лесковца, Бабушнице, Власотинца, Ниша, Јагодине, Крушевца, Трстеника, Куршумлије и Блаца.

Прво место освојила је екипа „Хајдук”, коју чине ученици из Гимназије „Светозар Марковић” у Јагодини, а чији је предметни професор Ана Станковић.

Друго место припало је екипи из Гимназије „Вук Караџић” у Трстенику, коју воде професорке Јелена Ранђеловић и Биљана Павловић.

За треће место изборила се екипа ученика из нишке Медицинске школе „Др Миленко Хаџић”, окупљених под именом „Друштво живих песника”, под менторством професорке Нине Динић Милинковић.

Захваљујемо ученицима, професорима и директорима Економске школе „Ђука Динић” у Лесковцу, Гимназије у Куршумлији, Гимназије „9. мај” у Нишу, Гимназије „Бора Станковић” у Нишу, Средње школе у Блацу, Економско-трговинске школе у Крушевцу, Медицинске школе у Лесковцу, Гимназије „Светозар Марковић” у Јагодини, Средње школе у Бабушници и Гимназије „Стеван Јаковљевић” у Власотинцу.

Посебну захвалност дугујемо Рачунарском центру Филозофског факултета у Нишу, који нам сваке године пружа техничку подршку за реализацију овог такмичења.

До следећег сусрета,
Наставници и сарадници студијског програма Србистика