Google Translate

Успешно обележена Недеља Департмана за англистику

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 18.11.2019.  ::   Галеријa

У периоду од 13. до 16. новембра успешно су реализоване активности у оквиру обележавања недеље Департмана за англистику које су осим студената привукле и велики број средњошколаца заинтересоване за изучавање језика и културе енглеског говорног подручја. 

Првог дана ученици Гимназије 9. мај посетили су наш департман и имали прилике да чују интерактивну презентацију African-American Music, коју су одржале Тина Стојановић и Марија Ђорђевић, студенткиње четврте године ОАС англистике, под менторством доц. др Ане Коцић Станковић. Након дискусије у току саме презентације, средњошколци су имали прилике и да се упознају са студијским програмом, структуром пријемног испита и могућностима за даље усавршавање и запослење. Поред чланова департмана, ту су били и наши волонтери, студенти четврте године, који су са средњошколцима поделили своје утиске са студија. 

Наредног дана посетили смо Гимназију Светозар Марковић, где је Љиљана Михајловић, виши лектор са Департмана за англистику одржала час USE of English ученицима четвртог разреда гимназије. Циљ је био да средњошколци из прве руке виде како би изгледао један од часова језика на првој години студија на нашем департману. Након дискусије и већег броја активности (већим делом у мањим групама), средњошколцима је представљен студијски програм на Департману за англистику. Такође, имали су прилику да током паузе попричају и са нашим волонтерима, студентима треће године, од којих су могли да добију и додатне информације.

Средњошколци су узвратили посету, па су тако ученици филолошких одељења Гимназије Стеван Сремац посетили наш департман и имали прилике да чују предавање из књижевности под називом TOLKIEN’S LORD OF THE RINGS: REALISM AND FANTASY, које је одржала проф. др Данијела Петковић. Након предавања, средњошколци су добили основне инфомације о раду департмана и студијама. Наши волонтери су били ту да им опишу како изгледају студије англистике из студентске перспективе.

Активности последњег дана реализоване су у сарадњи са American Councils када је одржано тестирање за програм размене FLEX, где су кандидати били ученици средњих школа из Ниша. Кандидатима и њиховим родитељима су пре тестирања пожелели добродошлицу и чланови Департмана за англистику, а том приликом је представљен и наш студијски програм, програм студентских размена, усавршавања, као и главне перспективе за запослење. 

Овом приликом се захваљујемо свим члановима Департмана за англистику и нашим студентима волонтерима који су учествовали у реализацији и организацији активности, као и управи, професорима и ученицима горе наведених средњих школа који су нам омогућили реализацију овог програма. Надамо се да међу средњошколцима са којима смо се дружили током претходне недеље има и наших будућих студената.