Google Translate

Обележен Дан Факултета

Факултетска дешавања  ::  недеља, 10.11.2019.  ::   Галеријa

Свечаном академијом обележено је 48 година рада Филозофског факултета у Нишу. Програму су, поред запослених и студената, присуствовали представници Ректората Универзитета у Нишу, декани бројних факултета у земљи и региону, директори школа, као и представници бројних институција из области науке, културе и образовања.

Декан Филозофског факултета проф. др Наталија Јовановић у свом говору је подсетила присутне на велики допринос науци и образовању који је ова високошколска установа пружила током скоро пола века постојања и рада. Она је истакла да је веома поносна што је овај факултет један од најтраженијих у земљи што, како каже, показује да су студијски програми потпуно усклађени са захтевима и потребама савременог друштва.

У име Ректората Универзитета у Нишу гостима се обратио проректор за науку и издавачку делатност проф. др Јован Степановић. Према његовим речима, Филозофски факултет веома је важан за нишки Универзитет - не само због чињенице да годинама привлачи највећи број студената, већ и због традиције која гарантује највише образовнне и научне стандарде и спремности наставника, сарадника и студената да константно унапређују поље друштвено-хуманистичких наука. То је, закључује, веома важно када се ради о изазовима савременог света.

У име Заједнице филозофских и филолошких факултета Балкана присутне је поздравио декан Филозофског факултета у Скопљу проф. др Ратко Дуев који је истакао да се само заједничким радом могу остварити велики заједнички циљеви од којих би корист имали сви студенти и истраживачки који студирају ове факултете у региону.

Међу говорницима је био и студент продекан Марко Сотировић који је указао на предности студирања на Филозофском факултету у Нишу, а током свечане академије награђени су најбољи студенти на основним и мастер студијама, као и наставници и сарадници који су објавили радове у међународним публикацијама са импакт фактором. Пре свечане церемоније награде су уручене и најбољим студентима на појединачним студијским програмима, као и запосленима који ове године прослављају радни јубилеј.

Програм је отворио и затворио Нишки камерни хор на челу са диригентом Иваном Милошевић, док су за остатак музичког дела програма били задужени наши студенти који су интерпретирали светске и домаће хитове, што је изазвало одличне реакције код публике.

Део фотографија налази се у галерији испод овог текста.