Google Translate

Успешно реализован семинар „Примена онлајн вики алата у настави и учењу“

Факултетска дешавања  ::  недеља, 29.09.2019.  ::   Галеријa

Семинар  Примена Вики алата у настави и учењу успешно је одржан на Филозофском факултету у Нишу. Семинар су организовали Центар за образовање наставника и Центар за стручно усавршавање наставника  Филозофског факултета  у сарадњи са Викимедијом Србије као реализатором овог акредитованог семинара. 

Центар за образовање наставника у сарадњи са Центром за стручно усавршавање наставника препознао је да сарадња са Викимедијом Србије може бити од користи наставницима из Ниша и региона, те смо организовали овај семинар у циљу стварања богатије мреже наставника и стручних сарадника и интензивирања постојеће сарадње.  Циљ нам је да активно учествујемо у процесу стручног усавршавања наставника, поспешимо постојећу сарадњу са основним и средњим школама не само из Ниша већ и из региона и низом различитих активности активно учествујемо у процесу професионалног развоја и усавршавања наставника различитих образовних профила, истакла је проф. др Марија Јовановић, Управник Центра за образовање наставника Филозофског факултета у Нишу и ванредни професор на Департману за педагогију.

Јовановић додаје да је основна ингеренција Центра за образовање наставника реализација Мастер програма предметне наставе који је јако користан наставницима из медицинске, техничко-технолошке, уметничке и друштвено-хуманистичке области,  јер пружа не само мастер ниво образовања и академски назив Мастер наставник предметне наставе, већ и адекватно педагошко-психолошко-методичко образовање наставника које је наставницима неопходно за рад.

Овај програм пружа темељно педагошко-психолошко-методичко образовање, а семинар представља један мали, али значајан допринос  стручном усавршавању наставника из региона.