Google Translate

Одржан округли сто о капацитетима и плановима за развој онлајн издања традиционалних медија

Факултетска дешавања  ::  петак, 31.05.2019.  ::   Галеријa

На Филозофском факултету у Нишу одржан је округли сто на коме се расправљало о капацитетима и плановима за развој онлајн издања традиционалних медија Нишавског округа. Ово је трећи округли сто организован у оквиру интерног пројекта Факултета под називом ,,Локални медији Нишавског округа у дигиталном добу’’, који реализује Департман за комуникологију и новинарство.

Округли сто организован је са жељом да се студенти упознају са изазовима које су нове технологије, на челу са интернетом, донеле традиционалним медијима. О овој теми говорили су главни и одговорни уредници традиционалних локалних медија. 

Уредници су предочили позитивне и негативне стране онлајн информисања, али су истакли да је будућност традиционалних медија у продукцији садржаја и за онлајн издања, као и у видљивости на друштвеним мрежама. 

Ово је био трећи округли сто о локалним медијима у Нишавском округу. Серија округлих столова завршава се у среду 5. јуна, када ће бити одржан четврти округли сто под називом ,,Перспективе локалних медија заснованих на интернету''.