Google Translate

Гостовање "Балканских прециоза" у Серу

Студентске активности  ::  недеља, 26.05.2019.  ::   Галеријa

Глумачка трупа „Балканске прециозе“ са студијског програма за француски језик и књижевност отпочела је своју балканску турнеју. После успешно изведене представе Сцене из провинцијског живота у Србији, најпре у Нишу, а потом и у Лиону (Француска), наша путујућа дружина обрела се у граду Серу (Грчка) где је узела учешће на петнаестој међународној позоришној универзијади. Реч је о традиционалном фестивалу глуме на коме су прошле године учествовали наши студенти са студијског програма за србистику. Ове године фестивал је одржан од 17. до 25. маја у градском позоришту „Астерија“.

Град Сер (Σέρρες) је од 2018. године побратимљен са градом Нишом, то јест потписан је Протокол о сарадњи између два града који, између осталог, подразумева научно-образовну и културно-уметничку размену. Наши студенти имали су јединствену прилику да се увере у традиционално грчко гостопримство и балкански „шмек“ људи, што је учинило да се осећају као код своје куће. Поред наших „прециоза“, на фестивалу су учествовали млади глумци из Солуна, Благоевграда (Бугарска) и других места, тако да се ова манифестација претворила у прави празник мултилингвизма и интеркултуралности. Пуни ентузијазма, с нестрпљењем се очекује гостовање у Словенији!

Делић атмосфере из Сера доносимо у галерији слика.

 

Глумачка трупа „Балканске прециозе“ са студијског програма за француски језик и књижевност отпочела је своју балканску турнеју. После успешно изведене представе Сцене из провинцијског живота у Србији, најпре у Нишу, а потом и у Лиону (Француска), наша путујућа дружина обрела се у граду Серу (Грчка) где је узела учешће на петнаестој међународној позоришној универзијади. Реч је о традиционалном фестивалу глуме на коме су прошле године учествовали наши студенти са студијског програма за србистику. Ове године фестивал је одржан од 17. до 25. маја у градском позоришту „Астерија“. Град Сер (Σέρρες) је од 2018. године побратимљен са градом Нишом, то јест потписан је Протокол о сарадњи између два града који, између осталог, подразумева научно-образовну и културно-уметничку размену. Наши студенти имали су јединствену прилику да се увере у традиционално грчко гостопримство и балкански „шмек“ људи, што је учинило да се осећају као код своје куће. Поред наших „прециоза“, на фестивалу су учествовали млади глумци из Солуна, Благоевграда (Бугарска) и других места, тако да се ова манифестација претворила у прави празник мултилингвизма и интеркултуралности. Пуни ентузијазма, с нестрпљењем се очекује гостовање у Словенији! Делић атмосфере из Сера доносимо у галерији слика.