Google Translate

Одржан округли сто о односу локалних медија Нишавског округа према јавном интересу

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 23.05.2019.  ::   Галеријa

На Филозофском факултету у Нишу одржан је округли сто на коме се расправљало о односу локалних медија Нишавског округа према јавном интересу. Ово је други округли сто организован у оквиру интерног пројекта Факултета под називом ,,Локални медији Нишавског округа у дигиталном добу’’ који реализује Департман за комуникологију и новинарство.

Студентима Департмана за комуникологију и новинарство о овој теми говорили су главни и одговорни уредници локалних медија који су изнели проблеме са којима се сусрећу у покушају да на најбољи начин одговоре захтеву да штите јавни интерес у области информисања. Већина је истакла да је локалним медијима тешко да опстану у улози кључних институција локалне јавне сфере.

Ово је био други округли сто о локалним медијима у Нишавском округу. Серија округлих столова наставља се у среду, 29. маја, када ће тема бити капацитети и планови за развој онлајн издања традиционалних локалних медија, а завршава округлим столом под називом ,,Перспективе локалних медија заснованих на интернету''  5. јуна.