Google Translate

Одржан округли сто о економском положају локалних медија

Факултетска дешавања  ::  среда, 15.05.2019.  ::   Галеријa

Филозофски факултет у Нишу био је домаћин округлог стола чија је тема била економски положај локалних медија. Округли сто је организован у оквиру интернеог пројекта Факултета под називом ,,Локални медији Нишавског округа у дигиталном добу’’ који реализује Департман за комуникологију и новинарство.

Овај округли сто организован је са жељом да се студенти  упознају са праксом и проблемима локалних медија Нишавског округа. Они су имали прилику да од главних и одговорних уредника  чују како изгледа свакодневни новинарски рад у локалним медијима и добију одговоре на питања која их посебно занимају.

Присутни уредници сагласни су да економски положај, посебно локалних медија, није на завидном нивоу, а као једно од могућих решења истакли су већу транспарентност приликом спровођења конкурса за пројектно суфинансирање медијских садржаја од којих већина локалних медија економски зависи.

Округли сто о економском положају први је у низу од четири округла стола који ће до 5. јуна, бити одржани на Филозофском факултету. На њима ће се разговарати о локалним медијима и јавном интересу, о капацитетима и плановима за развој онлајн издања и о перспективама локалних медија заснованих на интернету.