Google Translate

Детињство вечно траје: Писци за децу у дружењу са публиком на Филозофском

Факултетска дешавања  ::  недеља, 24.03.2019.  ::   Галеријa

У пуном амфитеатру Филозофског факултета у Нишу успешно је одржан сусрет са писцима за децу под називом „Детињство вечно траје“. Сусрет су организовали Департман за српску и компаративну књижевност Филозофског факултета у Нишу и Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу.

Бројна публика, коју су чинили представници јавног и културног живота града Ниша,  наставници, учитељи, студенти, деца, имала је прилику да  се дружи и разговара са познатим српским ствараоцима за децу: Душаном Поп Ђурђевим, Горданом Тимотијевић, Слободаном Станишићем, Славком Петковић Грујичић, Елизабетом Георгиев, Бранком Стевановићем, Урошем Петровићем, Љубишом Симићем, Вером Цветановић, Милојем Радовићем, Стефаном Тићмијем, Виолетом Јовић, Властом Ценићем, Русомиром Арсићем, Бранимиром Банетом Росићем, Радмилом Булатовић и Златом Икановић.

Писци су се представили публици читањем делова својих песама, прича, разним анегдотама и интерактивним играма, а непосредни разговор писаца са публиком свих генерација несумњиво је потврдио мисао Душка Радовића да је дете човек у оделу детета, али да, такође, има и деце у оделима зрелих људи.