Google Translate

О укусима Француске на Филозофском факултету

Факултетска дешавања  ::  субота, 23.03.2019.  ::   Галеријa

Доц. др Бојана Калењук са Катедре за гастрономију Природно-математичког факултета у Новом Саду била је гост Департмана за француски језик и књижевност и том приликом одржала предавање на тему „Француска гастрономија на темељима највеће индустрије среће“ којим је све заинтересоване упознала са историјатом и чарима француске кухиње.

Предавању су присуствовали љубитељи добрих залогаја различитих узраста, студенти Департмана, али и многобројни средњошколци из Ниша - ученици Гимназије „Светозар Марковић“ и ученици Угоститељско-туристичке школе којима је ова тема била посебно занимљива. Интересовање су показали и професори француског језика из нишких гимназија и средњих школа који су својим присуством подржали иницијативу Департмана да се преко упознавања ученика са француском кухињом промовишу француски језик и култура.

Доц. др Бојана Калењук је на врло интересантан начин представила чувена француска јела и десерте, притом нагласивши колико је познавање француског језика важно за све оне који се баве угоститељско-туристичким делатностима, али и за све љубитеље кувања и добре кухиње.

Ишчекујући обећану дегустацију представљених француских специјалитета, позивамо вас да погледате слике из Галерије.