Google Translate

Одржано електронско интерактивно такмичење из српског језика и књижевности

Факултетска дешавања  ::  уторак, 19.02.2019.  ::   Галеријa

У оквиру првог дана Недеље Србистике успешно је реализовано електронско интерактивно такмичење из српског језика и књижевности. Учествовало је четрдесет и четворо (44) ученика, односно једанаест (11) екипа. Тимове су чинили ученици четврте године гимназија и средњих стручних школа из Бабушнице, Блаца, Лебана, Лесковца, Ниша и Куршумлије. 

Победник такмичења је екипа Гимназије из Лебана, коју су чинили ученици Милена Томовић, Јована Трајковић, Филип Динић и Михајло Стевановић (предметни професор: Душан Благојевић).

Друго место заузела је екипа Куршумлијско-подујевске гимназије из Куршумлије: Ивона Минић, Милица Ђорђевић, Слађана Радоичић и Ивана Милутиновић (предметни професор: Милија Јевремовић). 

Треће место освојила је екипа Гимназије ,,Бора Станковићˮ из Ниша: Даница Поповић, Катарина Анисијевић, Тамара Илић и Страхиња Костадиновић (предметни професор: Нађа Ђорђевић).

Додела награда првопласираним екипама биће обављена на манифестацији поводом обележавања Дана матерњег језика (21. фебруара 2019. године у 19 часова у амфитеатру 21 на Филозофском факултету у Нишу). 

Департман за српски језик и Департман за српску и компаративну књижевност захваљују свим учесницима и њиховим наставницима на учешћу.