Google Translate

У току истраживање за студију "Односи на послу и у породици у Србији 2018"

Факултетска дешавања  ::  недеља, 23.12.2018.  ::   Галеријa

Научна истраживања важан су део активности Филозофског факултета у Нишу, па је у току рад на истраживачкој студији "Односи на послу и у породици у Србији 2018".

Истраживачки тим пројекта 179002 Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, којим руководи проф. др Владимир Хедрих и који координира Филозофски факултет спроводи у периоду 12. до 27. децембра 2018. године теренско прикупљање података. У оквиру ове студије истраживачи и анкетари посетили су више десетина места широм републике Србије и питали људе о различитим аспектима функционисања на послу и у породичним односима. Резултати ће бити објављени у међународним и домаћим научним часописима, као и научним публикацијама Филозофског факултета у наредном периоду.

У пројекту 179002 - "Индикатори и модели усклађивања улога на послу и у породици" учествује већи број наставника и сарадника са департмана за психологију и педагогију, као и један број колега са других научноистраживачких установа у Србији и Хрватској.