Google Translate

О медијској писмености са ученицима гиманзије "Светозар Марковић"

Факултетска дешавања  ::  субота, 22.12.2018.  ::   Галеријa

Како препознати лажне вести? Које технике медији користе за манипулацију? Како треба читати медијске текстове? само су неке од тема о којима је асистент са Департмана за комуникологију и новинарство Душан Алексић разговарао са ученицима гимназије "Светозар Марковић" из Ниша.

Он је одржао гостујуће предавање на тему медијске писмености из предмета Језик, култура и медији који је од ове школске године уведен као изборни у средње школе. Предавање је изазвало велику пажњу ученика који су током два сата активно учествовали у разговору кроз постављање суштинских питања и давање репрезентативних примера, свесни тога да је потребно што више научити о начину на који медији функционишу, јер управо најразличитији медијски садржаји чине значајан део свакодневице свих нас.

Предавање је иницирао предметни наставник у овој гимназији Милан Петровић, а запослени на Департману за комуникологију и новинарство су сагласни да је овакав облик наставе вишеструко користан за ученике који тек почињу да разумеју сложен медијски систем, те ће се са задовољством увек одазивати оваквим позивима.