Google Translate

Вече француске поезије и позоришта привукло велики број нишких средњошколаца

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 10.12.2018.  ::   Галеријa

У среду, 5. децембра сарадници и студенти Департмана за француски језик и књижевност приредили су Вече француске поезије и позоришта коме је присуствовало више од 60 ученика нишких средњих школа и гимназија. Учионица 204, која је била премала да прими све заинтересоване посетиоце, те вечери је претворена у париски кафе у коме су студенти Департмана казивали најлепше стихове Бодлера, Аполинера и Превера, док је други део сале преуређен у позоришну сцену на којој је изведен драматизовани одломак из Сремчевог романа Поп Ћира и поп Спира на француском језику.

Поред тога, млади гости Департмана имали су прилике да се и сами окушају у писању поезије, али и да уживају у слатким залогајима француских макаронса и чоколаде. Уз позадинске звуке француских шансона, заинтересовани ученици су на крају вечери могли да се распитају о студијском програму француског језика и књижевности, те да од присутних сарадника и организатора ове вечери – Наташе Живић, Јоване Голубовић и Вање Цветковић добију све потребне информације и охрабрење како би догодине постали студенти Департмана.

Ово тематско вече једно је у низу промотивних активности у оквиру Недеље Департмана за француски језик и књижевност које свесрдно подржавају наставници француског језика из гимназија и средњих школа из читавог региона. А делић атмосфере преносе слике из галерије.