Google Translate

Незапамћено интересовање за Дан отворених врата

Факултетска дешавања  ::  среда, 05.12.2018.  ::   Галеријa

Други Дан отворених врата у овом семестру изазвао је огромно интересовање матураната, како оних из Ниша, тако и из региона, па смо овога пута имали и велики број гостију из Зајечара, Бора и Књажевца.

С обзиром на то да Филозофски факултет нуди велики број програма, овога пута они су представљени у форми мини сајма образовања на коме је сваки Департман имао свој штанд, па су тако сви ученици у неформалној атмосфери могли да поразговарају са будућим наставницима и сарадницима и добију одговоре на све питања у вези са студијама - пријемним испитима, колоквијумима, структурама програма, могућностима за запослење итд.

Присутне је на почетку поздравила деканица Филозофског факултета проф. др Наталија Јовановић. Она је истакла да су на правом месту, јер ова високошколска установа уписује највећи број студената на Универзитету у Нишу, а Филозофски факултет, који прати трендове у образовању, науци и на тржишту рада, својим резултатима се издваја од сличних високошколских установа у земљи и региону, због чега се и убраја међу најбоље и најуспешније факултете у Србији.

Филозофски факултет је истовремено и филолошки факултет, јер се на њему поред српског изучавају енглески, француски, руски, а од недавно и немачки језик и њихове књижевности. Осим тога, факултативно је могуће учити грчки, бугарски, македонски, кинески, италијански, а ускоро и шпански. Тако су студенти филолошких студијских програма и чланови бројних секција на којима могу да искажу своју креативност, па је овим поводом шест студенткиња рецитовало дела светски познатих аутора на различитим језицима.

Судећи по посећености и интересовању за наше студијске програме слободно можемо рећи да ће Филозофски факултет и у наредном уписном року бити најпопуларнији.