Google Translate

Посета амбасадора САД Филозофском факултету у Нишу

Факултетска дешавања  ::  уторак, 20.11.2018.  ::   Галеријa

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, Кајл Скат, посетио је Филозофски факултет у Нишу. Током посете, Амбасадор Скат је разговарао са деканицом проф. др Наталијом Јовановић о актуелним пројектима и могућностима за даљу сарадњу, а кроз разговор са студентима имао је прилику да се упозна са радом Студентског дневног листа, који самостално уређују студенти Департмана за комуникологију и новинарство, а који је 2011. покренут уз подршку Амбасаде САД.

Амбасадор је на почетку разговора упутио похвале студентима на преданом раду у редакцији СДЛ-а, уз напомену да је улога новинара изузетно важна у сваком демократском друштву и да је пред њима велика одговорност у будућој професионалној каријери.
Студентски медији, према речима амбасадора Ската, важни су за сваки универзитет јер пружају важне информације и покривају све релевантне теме које су од значаја за студентску популацију,  њихов свакодневни живот и каријерни развој.

Одговарајући на питања студената о могућностима за студирање у САД, амбасадор је указао на програме размене које реализује Амбасада у Београду, али је истовремено и говорио о могућностима и начинима стипендирања иностраних студената од стране америчких универзитета.
Чланови делегације такође су ближе упознали студенте са начинима за пријаву на програме стажирања и праксе у различитим секторима у оквиру дипломатског представништва САД у Београду.