Google Translate

Обележен Дан Филозофског факултета у Нишу

Факултетска дешавања  ::  недеља, 11.11.2018.  ::   Галеријa

Уз присуство великог броја званица, обележено је 47 година постојања и рада Филозофског факултета у Нишу. Овогодишња прослава протекла је у знаку најновијег студијског програма на нашем факултету - Немачког језика и књижевности, па је ово била идеална прилика за доделу индекса првој генерацији.

Присутне је поздравила деканица проф. др Наталија Јовановић, која је подсетила на значај Филозофког факултета у сфери науке, образовања и културе и додала да је ова високошколска установа, као средиште изучавања друштвено-хуманистичких наука, спремна да кроз иновирање постојећих и увођење нових програма понуди атрактивне студије савременим генерацијама. Такође, званицама се обратио и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја за високо образовање доц. др Бојан Тубић који је истакао да је Филозофски факултет имао и да ће имати подршку ресорног министарства. На важност Филозофског факултета за целокупан Универзитет у Нишу указао је и ректор проф. др Драган Антић, који је истакао чињеницу да управо Филозофски факултет привлачи највећи број студената. У име заједнице филозофско-филолошких факултета југоисточне Европе, која је основана прошле године на иницијативу деканице Јовановић, обратио се проф. др Димитар Денков, декан Филозофског факултета Универзитета "Свети Климент Охридски" у Софији указавши на значај сарадње и повезивања високошколских установа у савременом добу, од чега ће и запослени и студенти имати вишеструку корист. Индексе првој генерацији германисти доделили су деканица Јовановић, помоћник министра Тубић и шеф одељења за културу Амбасаде СР Немачке у Београду Кристијан Рајсмилер.

За уметнички део програма билe су задуженe доц. др Кристина Митић и Јелена Младеновић са студентима, као и хор Факултета уметности, док је водитељ програма био студент Социологије Милош Павловић.

Међу званицама су и били и представници амбасада, градских институција и установа, представници универзитета из земље и региона, као и представници Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, директори основних и средњих школа у Нишу и региону и представници бројних институција у земљи са којима је Факултет остварио успешну сарадњу.