Google Translate

Успешно завршена недеља Департмана за социјалну политику и социјални рад

Факултетска дешавања  ::  субота, 03.11.2018.  ::   Галеријa

Департман за социјалну политику и социјални рад први пут је организовао недељу Департмана у оквиру које је одржано више догађаја.

У уторак, 30.10.2018. године одржана је трибина ”Хранитељство- постати родитељ детету које већ постоји”. Мр Добрила Грујић, стручњак у области хранитељства, Живко Петровић из Центра за породични смештај и усвојење Ниш и хранитељица Ивана Глушац представили су учесницима трибине хранитељство  као облик дечије заштите и хуман позив, уз осврт на специфичност ове врсте родитељства. Поред студената и запослених на Филозофском факултету, трибини су присуствовали и ученици и сарадници из нишких средњих школа, као и сарадници из Центра за породични смештај и усвојење из Ниша.

У среду, 31.10.2018. године, у оквиру Дана отворених врата на Филозофском факултету, одржана је мултимедијална интерактивна радионица која за циљ има подизање свести о потреби за уклањањем свих облика насиља над женама и девојчицама. Кроз ову интересантну активност ученици средњих школа су са асистентима нашег Департмана разговарали о веома значајним питањима, попут узрока, последица и могућих решења овог друштвеног проблема.

01.11.2018. године за ученике средњих школа организована је посета Геронтолошком центру у Нишу. Група од 20 ученика и две сараднице из гимназија ”9 мај”, ”Светозар Марковић” и ”Бора Станковић” имала је прилику да се упозна са радом једне од установа социјалне заштите и пословима социјалног радника.