Google Translate

Велики број средњошколаца на Дану отворених врата

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 01.11.2018.  ::   Галеријa

Први Дан отворених врата у овој школској години завршен је више него успешно. Традиционално се одазвао велики број матураната из нишких средших школа, а овога пута придружили су им се и вршњаци из Врања. 

Присутнима се на почетку обратила деканица проф. др Наталија Јовановић која је истакла да друштвено-хуманистичке науке у савременом добу итекако имају перспективу и да се Филозофски факултет труди да кроз иновирање постојећих и увођење нових програма иде у корак са модерним трендовима у образовању и науци, али и потребама на тржишту рада. Она је додала да је акредитација новог студијског програма Немачки језик и књижевност прави показатељ, јер постоји велика потражња за овим образовним профилом, па тренутно на тржишту рада не постоје незапослени са овим звањем.

Ученици су имали прилику да од представника Савеза студената чују нешто и о многобројним студентским активностима, а затим и да се упознају са зградом, условима рада и слично. Представници свих студијских програма организовали су промоцију у различитим слушаоницама где су матуранти у неформалном разговору и атмосфери могли да сазнају све што их интересује.

Наставници и сарадници су све посетиоце још једном подсетили да су врата Факултета за њих увек отворена. Тако, на пример, у договору са стручним сарадником из Канцеларије за подршку студентима, могу присуствовати предавањима и вежбама, бројним радионицама или, једноставно, решити све недоумице у вези са студијама. 

За све оне који нису могли да присуствују Дану отворених врата, Филозофски факултет већ од следеће недеље наставља са промоцијама у средњим школама у Нишу и региону, тако да видимо се ускоро!