Google Translate

Одржана Трећа конференција "Teaching languages and cultures"

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 29.10.2018.  ::   Галеријa

На Филозофском факултету у Нишу, у организацији  Департмана за англистику и Центра за образовање наставника и професионално усавршавање, 26. и 27. 10. 2018, одржана је Трећа конференција Teaching languages and cultures

Конференцију су отворили: доц. др Нина Лазаревић, председница Организационог одбора Конференције; проф. др Гордана Ђигић, продеканица за научно-истраживачки рад Филозофског факултета у Нишу; доц. др Снежана Божић, управник Центра за образовање наставника и професионално усавршавање; и доц. др Душан Стаменковић, управник Департмана за англистику. 

Рад на конференцији био је организован кроз два пленарна предавања, шест сесија, четири радионице и округли сто.

Пленарна предавања одржали су проф. др Маршал Томан са универзитета Висконсин-Риверфолс (САД) на тему „СКК – субкултурна компетенција и настава језика“ (SCC – sub-cultural competence and language and language teaching) и проф. др Слободанка Димова са Универзитета у Копенхагену (Данска) са презентацијом „Од папира до екрана: Тестирање језика у дигитално доба“ (From paper to the screen: Language testing in the digital era).

У живој дискусији више од 80 учесника конференције из десетак земаља  - научни истраживачи, наставници и сарадници на универзитету, наставници енглеског језика у основним и средњим школама, студенти Департмана за англистику – разменили су мишљења и искуства о бројним темама у области наставе страних језика и наставе културе. 

Учесници конференције су у више наврата захвалили организаторима Конференције, студентима-волонтерима са студијских програма Англистика и Србистика и Филозофском факултету у Нишу на доброј организацији и топлом пријему, уз жељу да присуствују и следећој конференцији Teaching languages and cultures 2020.