Google Translate

Уручени индекси новој генерацији студената

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 08.10.2018.  ::   Галеријa

За оне који су се одлучили да упишу неки од 12 програма на Филозофском факултету школска година је званично почела. Од данас је факултет богатији за око 600 студената, што је највише на Универзитету у Нишу.

Од улаза, па све до слушаоница у којима се одржала додела све је било у знаку Филозофског – од паноа, до омота чоколадица. Свечану церемонију изабраним нумерама отворили су хорови гимназија „Бора Станковић“, „Светозар Марковић“ и „9. мај“ након чега су новопечене студенте поздравили представници управе Факултета на челу са деканицом проф. др Наталијом Јовановић. Она је истакла да јој је велико задовољство што је у времену демографске кризе и популарности ИТ сектора, највећи број студената Универзитета у Нишу одлучио да студије започне баш на овом факултету. То показује да за друштвено-хуманистичке науке итекако има будућности.

Представници студентског парламента упознали су нове колеге са бројним ваннаставним активностима које се спроводе, након чега су бруцоши осим индекса од својих наставника и сарадника добили информације о програмима, начину студирања итд. уз подсећање да за запослене на Факултету студенти нису само број и да увек имају коме да се обрате уколико буду имали било каквих питања и недоумице везане за студије.

Пријем 47. генерације бруцоша завршен је свирком у холу факултета за коју је био задужен познати нишки музичар Оливер Катић који је направио одличну атмосферу и на најбољи начин увео студенте у академски живот.