Google Translate

Завршена посета студената из Алабаме

Факултетска дешавања  ::  уторак, 29.05.2018.  ::   Галеријa

Група студената и професора са државног Универзитета у Алабами завршила је посету Нишу и Филозофском факултету. 

У току посете гости су имали низ организованих активности на Факултету и ван њега. Најважније активности организоване су у среду, 23.5.2018. када је у посету Факултету  дошла и група америчких студената која борави у Блацу. Тог дана организоване су студентске презентације и дебата. Теме презентација биле су:  друштвени ангажман (избор сенатора у Алабами и покрет грађана „Не дамо нишки аеродром“ у Нишу) и ставови и вредности генерације ‘миленијалаца‘, којој припадају студенти. 

Изузетно успешна била је трибина на којој су студенти из Алабаме разговарали са ученицима нишких средњих школа, организоване у оквиру промоције Студијског програма за англистику. Трибини је присуствовало стотинак средњошколаца Ниша из гимназија „Стеван Сремац“, „Светозар Марковић“ и „9.мај“ и неколико стручних школа. 

Поред ових ‘наставних’ активности, организовано је разгледање Ниша, посета манифестацији „Ноћ музеја“ и излет до пиротског краја. Како су студенти из Алабаме тих седам дана живели у домовима наших студената, били су у прилици да стекну потпун утисак како живе и студирају нишки студенти. 

На растанку је било много емоција и суза, али и обећање See ya next year.

Студенти  из Алабаме позвали су своје домаћине у узвратну посету, а организатори се надају да ће Град Ниш и Универзитет у Нишу бити у могућности да финансијски подрже ту посету студената.