Google Translate

Недеља историје на Филозофском факултету

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 07.05.2018.  ::   Прилози

Департман за историју Филозофског факултета у Нишу је у оквиру своје недеље припремио занимљива дешавања на значајне историјке теме.

Тако ће у уторак, 15. маја, у 12 сати бити одржано представљање едиције "Србија 1914-1918" у издању Прометеја и Радио-телевизије Србије. О едицији ће говорити: Божица Младеновић, аутор књиге "Топлички устанак", Ратомир Рале Дамјановић, приређивач књига "Плава гробница" Милутина Бојића и "Др Едвард Рајан спасилац Београда" и Зоран Колунџија, уредник ИК Прометеј.

За среду, 16. мај, у 17 сати заказано је предавање "Скривена Византија" Владе Станковића, редовног професора Филозофског факултета у Београду. Предавање, које се реалиазује у сарадњи са Савезом студената, биће одржано у свечаној сали 434. Отказано!

У петак, 18. маја, заинтересовани ће бити у прилици да присуствују промоцији књиге "У кожи Вука Бранковића" Ивана Ђурића на којој ће говорити књижевни критичар Гојко Божовић и доц. др Јасмина Шаранац Стаменковић са Департмана за историју Филозофског факултета. Почетак промоције заказан је у 12 сати у свечаној сали 434.

Најаве дешавања налазе се у прилогу овог текста.