Google Translate

Трибина поводом књиге Арноа Гујона

Најаве  ::  четвртак, 22.03.2018.  ::   Прилози

Департман за српску и компаративну књижевност и Савез студената Филозофског факултета организују, поводом 30 година студијског програма србистике, трибину ''Сви моји путеви воде ка Србији''.

Тако се и зове истоимена књига познатог француског хуманитарца Арноа Гујона, о којој ће, поред аутора, говорити и Александар Гајшек, уредник издавачке куће ''Агапе књига'' и проф. др Драгиша Бојовић.

Трибина ће бити организована у четвртак, 29. марта 2018. године, у 19 сати, на Филозофском факултету, у амфитеатру бр. 21.

Арно Гујон је рођен 1985. године у Греноблу. Дипломирао је на високој Политехничкој школи у овом граду, стекавши звање мастер инжењер у области заштите на раду и животне средине. Радио је у Паризу, Египту и Републици Српској. Одрастао је у породици где се неговало историјско пријатељство Француске и Србије. Већ као дечак увидео је каква се неправда наноси српском народу. То ће бити један од мотива да оснује хуманитарну организацију ''Солидарност за Косово'', која је учинила изузетно много у пружању помоћи Србима на Косову и Метохији, нарочито деци са тих простора. За Арноа Гујона можемо рећи да је и изузетан промотер вредности српскога народа, његове културе и језика.

Прилози